4-jarige leerling Vossenhol sloopt gevel school

GROESBEEK - Hij is waarschijnlijk de jongste sloopwerker ooit. Koen van der Wee (4) uit groep 1 stapte deze week in een bouwkraan en haalde een gevel neer van basisschool ’t Vossenhol in Groesbeek. Het oude schoolgebouw wijkt voor nieuwbouw.

Van der Wee is de jongste leerling van de school. Voor de symbolische aftrap van de sloopwerkzaamheden kreeg hij hulp van de oudste leerling, Namat Ibrahim Abbas (12) uit groep 8.

Sloopwerkzaamheden basisschool Vossenhol te Groesbeek

 

Noodlokalen
Niet alle lokalen worden gesloopt. „Tot het nieuwe gebouw er staat, hebben we nog vijf oude leslokalen in gebruik”, zegt directeur Edgar van den Bosch. De rest zit verspreid over noodlokalen in de buurt.

Het was een lange weg naar de nieuwbouw van ’t Vossenhol. Het gebouw is ongeveer veertig jaar oud en was aan vervanging toe. De vraag was lange tijd waar de nieuwe school zou komen. Er waren veel voorstanders voor het plan om de school onder te brengen bij sociaal-cultureel centrum De Mallemolen. Na een hoop getouwtrek werd uiteindelijk besloten op dezelfde plek een nieuw gebouw neer te zetten.
De sloopwerkzaamheden zijn waarschijnlijk eind volgende week klaar. Mede dankzij het gebruik van de bestaande fundament en een deel van de staalconstructie, is het streven al in mei 2014 het nieuwe gebouw op te leveren.

Bron: De Gelderlander

Twitter berichten

Volg ons via Twitter / Facebook / LinkedIn / Referenties   
Copyright © 2014 Aannemingsbedrijf Vermeulen BV

Aannemingsbedrijf Vermeulen BV
De Bouwkamp 3
6576 JX OOIJ (Nijmegen)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                         

Bel ons vragen?
Bel 024-6631293 of via WhatsApp